Politika privatnosti

Web stranica https://www.kengur.com/ (u daljem tekstu „Kengur“) predstavlja Statovac-komerc d.o.o. (u daljem tekstu „Statovac“), registrovan na adresi Svetoilijska 7, 16000 Leskovac, Republika Srbija. Kengur i Statovac vrlo ozbiljno shvataju svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka o ličnosti. Lični podaci su, u skladu sa odredbama člana 4. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (“Sl. glasnik Republike Srbije”, br. 87/2018) (“Zakon o ličnim podacima”), svi podaci koji se odnose na određeno ili odredivo fizičko lice, na primer ime, adresa, e-mail adresa, itd.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Politiku privatnosti, kako biste saznali zašto i kako prikupljamo Vaše podatke, i na koji način će biti upotrebljeni. Ako imate pitanja u vezi s privatnošću, kontaktirajte nas putem obrasca za kontakt.

 

Zašto smo razvili  Politiku privatnosti?

Kengur  je  veoma posvećen zaštiti Vaše privatnosti i Vaših ličnih podataka. Stoga se sa Vašim ličnim podacima postupa sa najvećom pažnjom. Vaše lične  podatke koristimo i obrađujemo samo u skladu s relevantnim zakonskim zahtevima, uključujući Zakon o zaštiti podataka ličnosti.

Cilj ove Politike privatnosti je da Vas kao posetioca  web stranice i kupca obavestimo kada i zašto obrađujemo Vaše lične podatke i o Vašim pravima. Vaše podatke  uglavnom dobijamo direktno od Vas, kada naručite određene proizvode ili se prijavite za novosti .

 

Ko obrađuje Vaše lične podatke? 

Za obradu ličnih podataka u svojstvu rukovaoca podataka, u skladu sa odredbama člana 4. stav 1. tačka 8. Zakona o ličnim podacima, odgovoran je: Statovac-komerc d.o.o., Svetoilijska 7, 16000 Leskovac. Kengur se obvezuje da će štititi Vašu privatnost i omogućiti Vam najbolje moguće iskustvo korišćenja naše web stranice. Kako biste što kvalitetnije iskoristili vreme provedeno na našim stranicama, potrebne su nam određene lične informacije o Vama, koje će nam pružiti mogućnost da Vam pomognemo i prilagodimo sadržaj Vašem ukusu i željama. 

Kengur može sakupljati sve informacije koje nam šaljete zavisno od tipa formulara koje popunjavate uključujući ime, adresu, broj telefona, faksa, e-mail adresu, kao i ostale podatke koje možete ostaviti na sajtu. Dodatne  informacije takođe mogu biti zahtevane u skladu sa promenama koje su naznačene na sajtu. Utvrđujemo koji će se lični podaci prikupljati, bilo lično ili u saradnji s drugima, kao i cilj i način obrade ovih podataka.

Takođe koristimo razne kategorije procesora kako bismo Vam ponudili naše usluge i kako bismo ispunili naše ugovore s Vama. Delimo Vaše podatke s kurirskim službama i drugim uslugama, kao što su naša agencija za web razvoj, marketinška agencija, hosting partner, vlastiti CRM sastav i po potrebi s vladinim agencijama. Zahtevamo da obrađivači osiguraju sigurnost i poverljivost podataka. Naši saradnici i partneri se moraju pridržavati naših instrukcija i obrađivati samo potrebne informacije. Nikada ne prodajemo Vaše podatke  trećim stranama.

Websajt posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe. Websajt je na sigurnom SSL serveru. Pridržavamo se strogih bezbednosnih procedura u pogledu čuvanja i otkrivanja informacija koje nam dajete kako bismo sprečili neovlašćeni pristup istima. Mi primenjujemo stroge mere fizičke, elektronske i administrativne zaštite u cilju zaštite informacije o Vama od pristupa neovlašćenih osoba i od nezakonite obrade, slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja kako onlajn tako i oflajn. Mi ćemo čuvati informacije o Vama u roku kako to zakon nalaže ili u razumnom roku u slučaju da to zakon ne reguliše. Kengur je obavezan da obezbedi bezbednost ličnih podataka koje obrađuje. U cilju sprečavanja neovlašcenog pristupa ili otkrivanja, održavanja tačnosti podataka i obezbeđivanja odgovarajućeg korišćenja ličnih podataka, Kengur je usvojio odgovarajuće fizičke, elektronske i upravne procedure kako bi zaštitio i obezbedio lične podatke koje obrađuje. Nastojimo da zaštitimo privatnost ličnih podataka koje obrađujemo i slučajno otkrivanje je malo verovatno. U slučaju takvog neplanskog otkrivanja, Statovac-komerc doo preduzeće sve korake kako bi ograničio i ispravio otkrivanje podataka. Savetujemo roditelje i korisnike da poduče decu o sigurnom i odgovornom postupanju sa ličnim podacima na internetu. Ne želimo i nemamo nameru da prikupljamo lične podatke maloletnih lica. Ukoliko ste maloletni, neophodno je da dobijete dozvolu svojih roditelja ili staratelja pre nego što nam date informacije o sebi. Maloletnim korisnicima koji nemaju ovakvo odobrenje nije dozvoljeno da nam daju lične informacije.

Naša web stranica uključuje „dugme za deljenje (share button)“ koje omogućuje deljenje sadržaja našeg sajta na društvenim mrežama. Proverite Politiku privatnosti za Facebook, Instagram,Youtube, kao i Twitter za informacije o tome kako postupaju s Vašim ličnim podacima. Nismo u mogućnosti uticati na ove stranke (društvene mreže) i njihove politike se mogu  redovno menjati. Takođe imajte na umu da se ista  stvar odnosi i na druge linkove koje se nalaze na našoj web stranici.

Na osnovu čega se obrađuju moji lični podaci?

U skladu s propisima o privatnosti, Vaše lične podatke obrađujemo na osnovu sledećeg:

  1. Ispunjenje sporazuma sa Vama;
  2. Usklađenost sa zakonskim ili regulatornim zahtevima u vezi s upravljanjem ugovornim odnosom, posebno u pogledu naplate;
  3. Naš legitimni interes za slanje informacija i promocija.
  4. Vaš izričiti pristanak.

Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike zaštite privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se vaši podaci koriste na način opisan u ovoj politici. Ukoliko se Politika zaštite privatnosti promeni, izmenjeni tekst ćemo objaviti na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom našeg sajta, kao i davanjem svojih podataka prilikom online kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa izmenama politike. Websajt možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke. Ukoliko želite da poboljšate vaše iskustvo kupovine i odlučite  da se registrujete neophodno je da nam ostavite lične podatke. Tražimo samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali vaš zahtev. Od Vas nećemo tražiti dodatne informacije koje nisu neophodne ili nema opravdanog razloga da ih date da biste dobili uslugu koju ste zatražili. Takođe, vaši e-mail-ovi i pitanja koja nam šaljete mogu sadržati informacije o Vama. Kada posetite naš sajt možete nam ostaviti neke podatke i informacije, a da niste svesni toga. Na primer, u cilju poboljšavanja i prilagođavanja internet prezentacije vašim potrebama, sakupljamo od Vas podatke koji nisu lične prirode, npr. podatke o vrsti programa za pretraživanje, operativnom sistemu i stranicama koje ste posetili.

Kakve  lične podatke obrađujemo?

Podaci koje skupljamo su sledeći:

  • Domen i IP adresa
  • Vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našem sajtu
  • Vreme pristupa i dužinu posete
  • Strane koje posećujete
  • Ukoliko ste linkovali naš portal sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta
  • Informacije koje nam sami prosledite.

 

Ako kreirate račun, izvršite narudžbinu ili popunite obrazac na našoj web stranici, pružate lične podatke Kenguru. Ovo Vam omogućava da u određenoj meri kontrolišete pružene informacije. Ostali lični podaci mogu se prikupiti kasnije. Količina prikupljenih informacija zavisi od Vaše upotrebe web stranice kao i funkcije web stranice.

Cilj obrade informacija

Prikupljamo lične podatke o Vama kao korisniku web stranice kako bismo ponudili sigurno, optimalno i Vama  lično korisničko iskustvo. Što intenzivnije koristite web stranicu i naše mrežne usluge, to se više Vaših ličnih podataka prikuplja. Websajt neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani, ukoliko to nije nužno za pružanje usluge. Ukoliko ne želite primati informacije o promenama na našim web stranicama, novosti o našoj ponudi i slične informacije, slobodno nas o tome obavestite. Vaše ime će biti izbrisano s naših lista, ubrzo po primanju vaše poruke.

Obrada podataka je od ključne važnosti za funkcionisanje web stranice i odgovarajućih usluga. Obrada podataka vrši se samo u sledeće posebne svrhe:

  1. Upravljanje odnosima s kupcim, administracija s kupcima, upravljanje narudžbinama, isporuke, obračun, provera kreditne sposobnosti, podrška, praćenje žalbi i slanje promocija i servisnih poruka;
  2. Zaštita od prevara;
  3. Personalizovano korisničko iskustvo, marketing, oglašavanje i promocije ako ste se izričito prijavili za njih. U ovom slučaju možete se odjaviti u bilo kojem trenutku.
  4. Statističke svrhe.

 

Ovi se lični podaci prvenstveno obrađuju za internu upotrebu. Preduzeli smo potrebne pravne i tehničke mere predostrožnosti kako bismo sprečili neovlašćeni pristup i upotrebu. Ako se ispostavi da su prikupljeni podaci nepotpuni ili očigledno netačni, zadržavamo pravo privremene obustave ili ukidanja određenih očekivanih radnji ako nedostaju informacije, ako su netačne ili nepotpune.

 

Takođe koristimo kolačiće za prepoznavanje posetioca web stranice i kupaca i za pružanje ličnog korisničkog iskustva, pamćenje tehničkih izbora (kao što su jezik ili korpa) i za otkrivanje i otklanjanje grešaka na web mestu. Pogledajte našu Politiku o kolačićima za više informacija o tome kako koristimo kolačiće.

Lični podaci koje prikupljamo neće se zadržati duže nego što je potrebno za gore navedene svrhe.

Vaša prava

Kada obrađujemo Vaše lične podatke, zaštićeni ste brojnim pravima. Imate pravo da zatražite pristup svojim informacijama, ispravku, brisanje svojih ličnih podataka, ograničenje i prigovor na obradu, prenosivost podataka i povlačenje Vašeg pristanka. Neka od ovih prava možete lično ostvariti ako imate registrovan nalog na našoj web stranici. U suprotnom, možete zatražiti da se promene izvrše pomoću našeg kontakt obrasca. Na Vaš zahtev odgovorićemo u roku od mesec dana.

  1. Pravo na pristup i ispravku

Imate pravo na primanje informacija o svrhama obrade, kategorijama obrađenih ličnih podataka i primaocima ličnih podataka.

  1. Pravo na brisanje Vaših ličnih podataka

Možete iskoristiti svoje pravo na brisanje podataka kada:

    – Vaši lični podaci više nisu potrebni za svrhe u koje su prikupljeni ili obrađeni;

    –  Povlačite svoj pristanak i ne postoji drugi pravni osnov za obradu;

    – Se daje prigovor obradi podataka i ne postoji imperativno pravno opravdanje za obradu;

    – Ako se Vaši lični podaci obrađuju pogrešno.

Vaši podaci moraju biti izbrisani u skladu sa zakonskim zahtevima.

  1. Pravo na ograničenu obradu Vaših ličnih podataka

Imate pravo da zatražite ograničenu obradu Vaših ličnih podataka. To znači da možemo zadržati Vaše podatke, ali ih ne koristiti:

    -Tokom vremenskog perioda potrebnog za proveru tačnosti ličnih podataka;

    – Ako je obrada podataka neovlašćena i ako zatražite ograničenu obradu umesto brisanja ličnih podataka;

    – Ako nam Vaši lični podaci više nisu potrebni za obradu;

   – Tokom vremenskog perioda potrebnog za procenu postoji li osnova za brisanje ličnih podataka.

  1. Pravo na povlačenje pristanka

Imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Povlačenje pristanka ne menja legitimitet obrade zasnovane na pristanku pre njegovog povlačenja.

  1. Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo da dobijete Vaše lične podatke koji su nam dostavljeni u strukturiranom, konvencionalnom i mašinski čitljivom obliku.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s ovom Politikom, našom praksom privatnosti ili radi ostvarivanja Vaših prava, kontaktirajte nas e-poštom na info@kengur.com Takođe nas možete kontaktirati slanjem pisma ili zahteva na:

 

Statovac-komerc d.o.o.

Svetoilijska 7

16000 Leskovac

Republika Srbija

 

Napomena

Politika privatnosti može se ažurirati u budućnosti. Zadržavamo pravo izmene ove Politike privatnosti u bilo kojem trenutku. Uvek će biti najavljene velike promene. Preporučujemo redovno pozivanje na ovaj dokument.